Arxiu de la categoria: Uncategorized

Descomptes Jornada 2019

Tenen dret al preu  amb descompte :

 • Família o professional de Nexe o Nadis
 • Socis d’ESAAC,
 • Treballadors de Sagrat Cor, Sant Pau o Sant Joan de Déu
 • Usuaris registrats a efisiopediatric
 • Usuaris i professionals d’entitats Federades a ECOM
 • Professionals i estudiants de EUIT, FUB, UVIC
 • Fisioterapeutes, Logopedes, Terapeutes ocupacionals Col·legiats
 • 2 membres d’una mateixa família
 • 3 membres d’una mateixa institució

Plaphoons-SpaecePlaphoonscomunicador pictogràfic )

Ambrosio Gassol – EAP Sant Martí

Descripció

Plaphoons, SpaecePlaphoons és un sistema de comunicació, aprenentatge de la lectoescriptura i ajuda a controlar l’ordinador per a persones amb discapacitat motora. Persones amb: paràlisi cerebral, TEA, que han sofert un ictus, ELA, etc.

Contingut

 • Conèixer de quina manera poden ajudar aquests programes a les persones que el poden necessitar. Funcionament. Llocs on aconseguir els programes i accessoris que el poden fer més potent.
 • Veure casos concrets de com es fan servir els programes. Conèixer el seu funcionament i el més important com aconseguir-lo. És gratuït.
 • Veuran vídeos de gent fent-los servir. Coneixeran on aconseguir els programes i com instal·lar-los. Fer servir els programes un mínim i si queda temps construir un senzill comunicador i veure on descarregar comunicadors sencers a punt de fer-los servir

MaterialsPosem els sentits a treballar!

Alba Uri i Patricia Trabado – Aspace

Descripció

Aquest projecte ha estat pensat per treballar amb un grup d’alumnes d’entre 8 i 12 anys amb diversitat funcional causada per una lesió cerebral. L’ objectiu del projecte és integrar les diferents àrees d’aprenentatge, pertinents al desenvolupament del infant, mitjançant l’experimentació sensorial.

Tenint en compte els diferents nivells de desenvolupament, tan pedagògics, motrius i sensorials, que ens podem trobar hem dissenyat una sèrie d’activitats sensorials per tal de treballar aquest projecte: les quatre estacions.

A partir d’aquí es pot treballar: els colors de cada estació, el temps característic, la roba de temporada, vocabulari més específic de l’estació i també, contes i cançons. Tanmateix, podem fer ús de pictogrames per tal de recolzar visualment allò que s’està explicant i treballant. És, també, una bona manera d’anar introduint els sistemes alternatius i augmentatius de comunicació (SAAC).

Aquests aspectes es treballaran a partir de les diferents àrees d’aprenentatge: llenguatge i comunicació, naturals/ experimentals, àrea artística (visual i música), matemàtiques (quantitat). Partint d’aquestes àrees els diferents professionals del grup (mestre, fisioterapeuta, terapeuta ocupacional i logopeda) treballaran de manera transversal.

Contigut

Aprofitant un tema proper al context del nen: les 4 estacions de l’any, es construiran una serie de materials sensorials, a partir dels qual es podran experiementar a tots els nivells del desenvolupament evolutiu i fer un aprenantatge vivencial.
L’objectiu és:  Apropar-se al processament sensorial del nen en relació a l’aprenentatge pedagògic.

Es construiran materials, s’experiementaran  i es realizarà un petit col·loqui on els assistents hauran d’explicar els seus materials.

Materials


Instruments de baix cost i alt contingut sonor

Giuseppe Pulice -Taller d’Escultura Sonora Baschet – UB

Descripció

Des del taller d’Escultura Sonora Baschet de la UB – http://www.tallerbaschet.cat- us oferirem una sessió triple de concert, xerrada i interacció, entorn de les idees musicals que podem desenvolupar amb objectes construïts amb materials i tècniques molt assequibles.

Tots els assistents podreu escoltar sons i músiques de les singulars peces del taller –fàcils de construir i fàcils d’utilitzar-, experimentar amb els jocs sonors, i comprendre com funcionen i com podreu apropiar-vos de les idees per a fer les vostres pròpies creacions.

Contingut

Redescobrir el món de l’acústica des de la práctica.
Escoltar i experimentar amb jocs sonors, comprendre com funcionen els instruments; adquirir nocions de construcció de instruments

Material


Tobii de baix cost

Joaquim Fonoll – ESAAC BajoCoste

Descripció

El Tobii és un dispositiu d’accés amb la mirada que utilitzen persones que nom poden utilitzar les mans de manera funcional

Recentment s’ha distribuit el Tobii 4C orientat al joc que te prestacions similars i una reducció de cos considerable que ens permet considerar-lo de baix cost

Contingut

En el Taller veurem

 • Instal·lació i configuració del Tobii 4C
 • Programari que funciona amb Tobii4C
 • Tobii 4C com emulador de ratolí

El material


Mòbils Sensorials

Iolanda Martinez Lopez – CEE Folch i Camarasa

Descripció

Elaboració de mòbils sensorials fets amb materials reciclats per tal d’estimular els sentits.

Contingut

El participant podrà elaborar-ne un, al mateix temps que agafa idees per tal de crear-ne de nous.També hi haurà una exposició de diferents mòbils fets materials durs, tous, suaus, freds…

El material


Realitat Virtual amb Cardboard

Jesús Arbues  i Joan Gelabert- INS Vilatzara

Descripció

El taller consistirà en un introducció a la Realitat Virtual i les seves posibilitats. Es  mostraran aplicacions i recursos. Es podran fer recorreguts virtuals i experièncias multisensorials.

El taller estarà dividit en dues parts. +

 • La primera s’explicarà mitjançant una presentació i diferents materials, fotocòpies, molts objectes, etc. la part teòrica de la RV.
 • La segona part consistirà en una experimentació inmersiva en Realitat Virtual amb ulleres i diferents aplicacions o treballs ja realitzats.

Contingut

La Realitat Virtual

 • On es pot aplicar i perque?
 • Les Cardboards
 • Fotos esfèriques
 • Vídeos 360º
 • Les millors aplicacions

Creació d’exemples

Realitat Virtual Multisensorial

El material


Panell sensorial fet a mida

Laura Pérez  i Rosa Gasch- Nadis

Descripció

Us presentarem el nostre panell tàctil fet a mida per nens amb pluridiscapacitat que poden utilitzar des de la cadira de rodes.

La tria dels objectes es fa en funció dels gustos i necessitats del nen, tenint en compte les seves habilitats a nivell motriu i sensorial.

La nena està ben posicionada a la seva cadira, ja que creiem que ha d’estar en una posició còmoda per poder treure els majors beneficis sensorial possible. Això, li permet tenir major llibertat de moviment que en segons quines posicions, estaria condicionada per la seva part motriu.

Qué farem

Visualitzarem una filmació on veurem un cas pràctic, amb el procés de tria d’objectes, confecció del plafó i ús d’ell.

Després farem entre tots un plafó amb diferents materials que portarem nosaltres. Aquest plafó es farà a mida pensant en algun cas que els assistents proposin.

Materials