Posem els sentits a treballar!

Alba Uri i Patricia Trabado – Aspace

Descripció

Aquest projecte ha estat pensat per treballar amb un grup d’alumnes d’entre 8 i 12 anys amb diversitat funcional causada per una lesió cerebral. L’ objectiu del projecte és integrar les diferents àrees d’aprenentatge, pertinents al desenvolupament del infant, mitjançant l’experimentació sensorial.

Tenint en compte els diferents nivells de desenvolupament, tan pedagògics, motrius i sensorials, que ens podem trobar hem dissenyat una sèrie d’activitats sensorials per tal de treballar aquest projecte: les quatre estacions.

A partir d’aquí es pot treballar: els colors de cada estació, el temps característic, la roba de temporada, vocabulari més específic de l’estació i també, contes i cançons. Tanmateix, podem fer ús de pictogrames per tal de recolzar visualment allò que s’està explicant i treballant. És, també, una bona manera d’anar introduint els sistemes alternatius i augmentatius de comunicació (SAAC).

Aquests aspectes es treballaran a partir de les diferents àrees d’aprenentatge: llenguatge i comunicació, naturals/ experimentals, àrea artística (visual i música), matemàtiques (quantitat). Partint d’aquestes àrees els diferents professionals del grup (mestre, fisioterapeuta, terapeuta ocupacional i logopeda) treballaran de manera transversal.

Contigut

Aprofitant un tema proper al context del nen: les 4 estacions de l’any, es construiran una serie de materials sensorials, a partir dels qual es podran experiementar a tots els nivells del desenvolupament evolutiu i fer un aprenantatge vivencial.
L’objectiu és:  Apropar-se al processament sensorial del nen en relació a l’aprenentatge pedagògic.

Es construiran materials, s’experiementaran  i es realizarà un petit col·loqui on els assistents hauran d’explicar els seus materials.

Materials


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *